T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Hızır Reis İlkokulu

Hızır Reis İlkokulu E-Güvenlik Politikası

Okulumuz Personeli, Öğrencileri ve Velilerimizin E-GÜVENLİK konusunda bilinçlenmeleri, gelişen teknolojik araçları güvenli kullanmaları ve birer güvenli internet kullanıcısı olması amacıyla Okulumuz E-Güvenlik Politikası oluşturulmuştur.

16-01-202016-01-202016-01-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIZIR REİS İLKOKULU E GÜVENLİK POLİTİKASI

HIZIR REİS İLKOKULU E - GÜVENLİK POLİTİKASININ AMAÇLARI:

       Hızır Reis İlkokulu  e güvenlik politikası;

       Okulumuzda internet, etkileşimli tahta, bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi bilişim teknolojilerini kullanırken öğrencilerin, velilerin, okul personelinin dijital dünyanın potansiyel zararlarından korunmasını sağlamak,

       Günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen bilişim teknolojileri ve internetin potansiyel riskleri ve yararları konusunda okul personeli, öğrencilerimiz ve velilerimizde farkındalık yaratmak,onları bilinçlendirmek ve bilişim teknolojilerini güvenli kullanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

          Okulumuz e güvenlik politikasının amaçları ve  kapsamı öğretmenler kurulu toplantısında alınan kararlarla belirlenmiştir.

İZMİT HIZIR REİS İLKOKULU E GÜVENLİK POLİTİKASI KAPSAMI:

          1. Hızır Reis İlkokulu e- güvenlik politikası yöneticiler, öğretmenler, destek personeli, öğrenciler ve veliler için oluşturulmuştur.

          2.  e- güvenlik politikamız, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir; çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.

          3. Hızır Reis İlkokulu, tüm öğrencilerimizin ve personelin sanal ortamların potansiyel zararlarından korunmasını sağlamakla sorumludur.

          4. Hızır Reis İlkokulu, bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi bilişim teknolojilerini kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için e -güvenliğin vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmakta ve bu konuda çalışmalar yapmaktadır.

          5. Hızır Reis İlkokulu, bilişim teknolojilerinin ve internetin günlük yaşamın bir parçası olduğuna inanmaktadır. Bunun için de çocukların sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve bu durumlar karşısında çözüm üretmeleri için çocukları destekleyici çalışmalar yapmaktadır.

          6.e Güvenlik politikamız, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir; çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.

           

OKUL ÇALIŞANLARININ SORUMLULUKLARI

1. Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkı sağlamak.

2. Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını (AUP) okumak ve bu politikalara uymak

3. Okul sistemlerinin ve verilerinin güvenliğini sağlamak

4. Çevrimiçi güvenlik konusunda farkındalığa sahip olmak ve çevrimiçi güvenlik konusunda öğrencilerin bilinçlenmesine katkı sağlamak.

5. Yeni ve gelişmekte olan bilişim teknolojileri kullanıldığında iyi uygulamaları modellemek.

6. Müfredat ve çevrimiçi güvenlik eğitimini ilişkilendirmek.

7. Çevrimiçi güvenlik alanında kişisel gelişimini sağlamak.

8. Olumlu öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak

9. e Güvenlik alanında mesleki gelişimini sağlamak için sorumluluk almak.

10.Okul koruma politikalarını ve prosedürlerini takip ederek endişe duyan bireyleri belirleyerek önlem alınmak.

 

ÇOCUKLARIN BAŞLICA SORUMLULUKLARI

1. Çevrimiçi güvenlik politikalarına uymak ve bu politikaların geliştirilmesine katkı sağlamak.

2. Okulun Kabul Edilebilir Güvenlik Politikalarını okumak ve bu politikalara uymak.

3. Çevrimiçi veya çevirim dışı durumlarda başkalarının hislerine ve haklarına saygılı olmak.

4. Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi bilişim teknolojilerini kullanırken, dijital dünyada bir sorun ile karşılaştığında güvenilir bir yetişkinden yardım istemek ve çevrimiçi güvenlik sorunları ile karşılaşan kişilere destek olmak.

5. Bilişim teknolojilerini kullanmanın kişisel risklerini değerlendirerek bu riskleri sınırlamak için sorumlu davranmak.

6. Kendilerini ve başkalarını çevrimiçi korumak için sorumluluk almak.

7. Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

 

EBEVEYNLERİN BAŞLICA SORUMLULUKLARI

1. Okulun Kabul Edilebilir Güvenlik Politikalarını okumak, bu politikalara uymak ve çocuklarını bu politikalara uymaları konusunda teşvik etmek.

2. Çocuklarının çevrimiçi güvenlik konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve okulun çevrimiçi güvenlik politikalarını desteklemek.

3. Bilişim teknolojileri ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımını modellemek.

4. Kendileri/çocukları çevrimiçi problem ve sorunlarla karşılaştığında okul ya da diğer uygun kurumlardan yardım istemek.

5.Okulun  çevrimiçi güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamak.

6.Öğrenme platformları ve diğer ağ kaynakları gibi okul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak.

7. Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

 

 

 

 

OKUL WEB SİTESİNİN YÖNETİLMESİ

          Okulumuzun web sitesinde(http://hizirreisio.meb.k12.tr/) internetin güvenli kullanılması ile ilgili tüm bağlantılar yer alacaktır.

          Okulumuzun web sitesinde okulun adresi, telefon ve faks numarası, e posta adresi gibi iletişim bilgileri yer alacaktır. Okul personeli ve öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır.

          Okul web sitesinde yayınlanan her içerik için okul müdürünün onayıyla yayınlanacak ve bilgilerin doğru ve uygun olması sağlanacaktır.

            Web sitesi; erişilebilirlik, fikri mülkiyet haklarına saygı, gizlilik politikaları ve telif hakkı da dahil olmak üzere okulun yayın yönergelerine uyacaktır.

          Spam maillerden korunmak için e-posta adresleri çevrimiçi olarak dikkatli bir şekilde yayınlanacaktır.

          Okul, çevrimiçi güvenlik dahil olmak üzere, toplumun üyeleri için okul web sitesinde korunma hakkında bilgi gönderecektir.

            Öğrenci çalışmaları ebeveynlerinin izniyle yayınlanacaktır.

            Okul web sitesinin yönetici hesabı, uygun bir şekilde güçlü şifreyle şifrelenerek korunacaktır.

         

ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI

 

          Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videoların okul resim kullanımı politikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

 

          Okul , resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır.

 

          Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarak yayınlanmasından önce her zaman ebeveynlerin yazılı izni alınacaktır.

 

EĞİTİM AMAÇLI RESMİ VİDEO KONFERANS VE WEB KAMERASI KULLANIMI

1.Okul, video konferansın çok çeşitli öğrenme avantajlarıyla zorlu bir faaliyet olduğunu kabul eder. Hazırlık ve değerlendirme, tüm faaliyet için gereklidir.

2.Tüm video konferans ekipmanları, kullanılmadığında ve uygun olduğunda kapatılacaktır, otomatik cevaplamaya ayarlanmayacaktır.

3.Harici IP adresleri diğer sitelere sunulmayacaktır.

4.Video konferans iletişim detayları kamuoyuna açık olarak paylaşılmayacaktır.

5.Video konferans ekipmanları güvenli bir şekilde tutulacak ve gerekirse kullanılmadığında kilitlenecektir.

6.Okul video konferans ekipmanları izinsiz olarak okul binalarından çıkarılmayacaktır.

7.Personel, dış video konferans fırsatlarının ve/veya araçlarının uygun bir şekilde değerlendirildiğinden emin olacak ve olaylara erişmek için kullanılan hesapların ve sistemlerin uygun bir şekilde güvenli ve gizli olmasını sağlayacaktır. 8. Video konferans, öğrencilerin yaşı ve yeteneği için uygun bir şekilde denetlenecektir.

9.Video konferans, sağlam bir risk değerlendirmesini takiben, resmi ve onaylanmış iletişim kanalları vasıtasıyla gerçekleşecektir.

 

KULLANICILAR

1. Öğrenciler, bir video konferans araması veya mesajı hazırlamadan veya cevaplamadan önce bir öğretmenin izin isteyecektir.

2. Velilerin rızası, çocuklar video konferans faaliyetlerine katılmadan önce alınacaktır.

3. Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.

4. Okul , resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır.

5. Eğitimsel video konferans servisleri için özel oturum açma ve şifre bilgileri yalnızca personellere verilecek ve gizli tutulacak.

 

İÇERİK

1.Bir video konferans dersi kaydederken, tüm siteler ve katılımcılar tarafından yazılı izin alınacaktır. Konferansın başlangıcında kayıt nedeni belirtilmeli ve video konferans kaydı tüm taraflara açık olmalıdır. Kaydedilen malzemeler güvenli bir şekilde saklanacaktır.

2. Üçüncü taraf materyalleri dahil edilecekse, okul üçüncü şahsın fikri mülkiyet haklarını ihlal etmekten kaçınmak için bu kaydın kabul edilebilir olup olmadığını kontrol edecektir.

3. Okul, bir video konferansa katılmadan önce diğer konferans katılımcılarıyla diyalog kuracak. Okul değilse, okul sınıf için uygun olan materyali teslim aldığını kontrol edecektir.

 

 

İNTERNETİN VE İLGİLİ CİHAZLARIN UYGUN VE GÜVENLİ KULLANIMI

1.İnternet kullanımı eğitimsel erişimin önemli bir özelliğidir ve tüm çocuklar bütünleşik okul müfredatının bir parçası olarak sorunlarını yanıtlamak için stratejiler geliştirmelerini destekleyecek ve onlara yardımcı olacak yaşa ve yeteneğe uygun eğitim alacaklardır. Bu eğitimler ders içi ve ders dışı olmak üzere Temel Eğitim Kurumları 1.,2., 3., 4. Sınıf ders müfredatları konu ve kazanımlarına göre ilişkilendirilerek verilecektir.

2.Öğretmen ve öğrencilerimiz okulda sadece Milli Eğitim Bakanlığının denetimindeki internet ağını kullanabilirler.

3. Okulumuz internet ağına MEB SERTİFİKA güvenlik dosyası yüklenmeden internet ağına bağlanılamaz.

4. Okul içerisinde proje için bile olsa sadece öğretmenlerin kayıtlı cihazları kullanılır.

5. Diğer proje partnerleri ile iletişim ve görüntülü iletişim öğretmenler tarafından okul saatlerinde yapılmaktadır.

6.E-güvenlik politikamız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan güvenli internet çerçevesine dâhildir. ( Milli Eğitim Bakanlığı 2017/12 Sayılı Genelge)

7.Tüm okula ait cihazlar, okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikasına uygun olarak ve uygun güvenlik ve güvenlik önlemleri alınarak kullanılacaktır.

8. Öğrenciler, bilginin konumlanması, alınması ve değerlendirilmesi becerileri de dahil olmak üzere, İnternette araştırmada etkili kullanımı konusunda eğitilecektir.

9. Okul, personelin ve öğrencilerin İnternet´ten türetilen materyallerin telif hakkı yasalarına uygun olmasını ve bilgi kaynaklarını kabul etmesini sağlayacaktır.

10. Öğrencilere, okudukları veya gösterilen bilgilerin doğruluğunu kabul etmeden önce eleştirel düşünmeleri öğretilecektir.

11. Okulun internet erişimi eğitimi geliştirmek ve genişletmek için tasarlanacaktır.

12. İnternet erişim seviyeleri müfredat gerekliliklerini ve öğrencilerin yaş ve yeteneklerini yansıtacak şekilde gözden geçirilecektir.

13. Çalışanların tüm üyeleri, çocukları korumak için tek başına filtrelemeye güvenmeyeceklerinin farkındadır ve gözetim, sınıf yönetimi ve güvenli ve sorumlu kullanım eğitimi önemlidir.

14. Personel üyeleri, web sitelerini, araçlarını ve uygulamalarını sınıfta kullanmadan önce veya evde kullanmayı önerirken daima değerlendirecektir.

15. Çevrimiçi materyallerin değerlendirilmesi, her konuda öğretme ve öğrenmenin bir parçasıdır ve müfredatta bir bütün olarak görülür.

16.Okul, öğrencileri ve çalışanlarımızın güvenli ve gizli bir ortamda iletişim kurmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlamak için interneti kullanacaklardır.

 

 

KİŞİSEL CİHAZLARIN VE CEP TELEFONLARININ KULLANIMI

1. Cep telefonlarının ve çocukların, gençlerin ve yetişkinler arasındaki diğer kişisel cihazların yaygın bir şekilde sahiplenilmesi, tüm üyelerin Hızır Reis  İlkokulu topluluğunun cep telefonlarının ve kişisel cihazların sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli adımları atmalarını gerektirir .

2. Gençlerin ve yetişkinlerin cep telefonlarının ve diğer kişisel cihazların kullanımı, okul tarafından kararlaştırılacak ve okul Kabul Edilebilir Kullanım veya Cep Telefonu Politikası dahil olmak üzere uygun politikalarda yer alacaktır.

3. Mobil teknolojilerle yapılan kişisel iletişimin, çocuklar, personel ve anne-babalar için gündelik yaşamın kabul edilen bir parçası olduğunun farkındadır; ancak, bu tür teknolojilerin okulda güvenli ve uygun bir şekilde kullanılmasını gerektirir.

KİŞİSEL CİHAZLARIN VE CEP TELEFONLARININ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI İÇİN BEKLENTİLER

1. Kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı yasaya ve diğer uygun okul politikalarına uygun olarak yerine getirilecektir.

2. Sahaya getirilen her türlü elektronik cihazın sorumluluğu kullanıcıya aittir. Okul, bu tür öğelerin kaybı, çalınması veya zarar görmesi konusunda sorumluluk kabul etmez. Okul, bu tür cihazların potansiyel veya fiili neden olduğu olumsuz sağlık etkileri için sorumluluk kabul etmez.

3. Kötüye kullanım veya uygun olmayan mesajların veya içeriğin cep telefonları veya kişisel cihazlarla gönderilmesi, topluluğun herhangi bir üyesi tarafından yasaklanır ve herhangi bir ihlal, disiplin / davranış politikasının bir parçası olarak ele alınacaktır.

 

ÖĞRENCİLERİN KİŞİSEL CİHAZLARINI VE CEP TELEFONLARINI KULLANIMI

 

1. Çocukların cep telefonlarının ve kişisel cihazların tüm kullanımları yaşlarına uygun olarak kısıtlanacaktır.

2. Cep telefonları veya kişisel cihazlar, öğrencilerin bir öğretim üyesinin onayını alarak onaylanmış ve yönlendirilmiş müfredat tabanlı etkinlik kapsamında olmadıkları sürece dersler veya resmi okul saatlerinde öğrenciler tarafından kullanılamaz.

3. Çocukların cep telefonlarını veya kişisel cihazlarını eğitim etkinliğinde kullanımı, okul idaresi tarafından onaylandığında gerçekleşecektir.

4. Bir öğrenci ebeveynlerini arama gereği duyduğunda, okul telefonunu kullanmasına izin verilecektir.

5. Ebeveynlerin okul saatlerinde cep telefonuyla çocuklarıyla iletişim kurmamaları, okul idaresine başvurmaları önerilir. İstisnai durumlarda öğretmenin onayladığı şekilde istisnalara izin verilebilir.

6. Öğrencilere, cep telefonlarının ve kişisel cihazların güvenli ve uygun bir şekilde kullanımı öğretilecek ve sınırların ve sonuçların farkına varılacaktır.

 

 PERSONELİN KİŞİSEL CİHAZLAR VE CEP TELEFONLARI KULLANIMI

1.  Personel, çocukların fotoğraflarını veya videolarını çekmek için cep telefonları, tabletler veya kameralar gibi kişisel cihazları kullanmaz ve yalnızca bu amaçla işle sağlanan ekipmanı kullanır.

2.  Personel herhangi bir kişisel cihazı doğrudan çocuklarla kullanmaz ve ders / eğitim etkinlikleri sırasında yalnızca okul tarafından sağlanan ekipmanı kullanır.

3.  Personel, kişisel telefonların ve cihazların herhangi bir şekilde kullanımının daima veri koruma ve ilgili okul politikası ve prosedürleri uyarınca yerine getirilmesini sağlayacaktır

4.  Personel kişisel cep telefonları ve cihazları ders saatlerinde kapatılıp / sessiz moda geçirilir.

5. Bluetooth veya diğer iletişim biçimleri ders saatlerinde "gizlenmiş" veya kapalı olmalıdır.

6. Acil durumlarda okul idaresi tarafından izin verilmemişse, kişisel cep telefonları veya cihazları öğretim dönemleri boyunca kullanılamaz.

7. Personel, cep telefonları ve kişisel cihazlar üzerinden sitede satın alınan içeriğin profesyonel rolü ve beklentileri ile uyumlu olmasını sağlayacaktır.

8. Bir personel okul politikasını ihlal ettiği durumlarda disiplin işlemi yapılır.

9.Bir personelin, bir cep telefonuna veya kişisel bir cihaza kaydedilen veya saklanan yasadışı içeriğe sahip olduğu veya ceza gerektiren bir suç işlemiş olması durumunda, polise ulaşılacaktır. 

  

ZİYARETÇİLER KİŞİSEL CİHAZLARIN VE CEP TELEFONLARININ KULLANILMASI

1. Ebeveynler ve ziyaretçiler, okulun kabul edilebilir kullanım politikasına uygun olarak cep telefonlarını ve kişisel cihazları kullanmalıdır.

2. Fotoğraflar veya videolar çekmek için ziyaretçiler ve ebeveynler tarafından cep telefonlarının veya kişisel cihazların kullanılması, okul resim kullanımı politikasına uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

3. Okul, ziyaretçilere kullanım beklentilerini bildirmek için uygun tabela ve bilgileri sağlayacak ve sunacaktır.

4. Personelin uygun ve güvenli olduğunda sorunlara karşı çıkması beklenir ve her zaman ziyaretçilerin herhangi bir ihlalini idareye bildirecektir.

ÇOCUKLARIN KATILIMI VE EĞİTİMİ

1. Öğrenciler arasında güvenli ve sorumlu internet kullanımının önemi ile ilgili farkındalık yaratmak için bir çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) müfredatı oluşturulur ve okulun tamamında yer alır.

2. Güvenli ve sorumlu kullanım ile ilgili eğitim internet erişiminden önce yapılacaktır.

3. Müfredat geliştirme ve uygulama da dahil olmak üzere okul çevrimiçi güvenlik politikaları ve uygulamaları yazarken ve geliştirirken öğrenci katkıları aranacaktır.

4. Öğrenciler, Kabul Edilebilir Kullanım Politikasını, yaşlarına ve yeteneklerine uygun bir şekilde okumak ve anlamak için desteklenecektir.

5. Tüm kullanıcılara ağ ve internet kullanımının izleneceği bildirilecektir.

6. Çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) BİT programlarına dahil edilecek ve hem güvenli okul hem de evde kullanımını kapsayacaktır.

7. Kabul Edilebilir Kullanım beklentileri ve Posterler, Internet erişimi olan tüm odalarda yayınlanacaktır.

8. İnternetin ve teknolojinin güvenli ve sorumlu kullanımı, müfredatta ve tüm konularda güçlenecektir.

9. Dışarıdan destek, okulların dahili çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) eğitim yaklaşımlarını tamamlamak ve desteklemek için kullanılacaktır.

10. Okul, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak çevrimiçi güvenliği geliştirmek için akran eğitimini uygulayacaktır.

11. Okulda daha güvenli internet gününün (SID) kutlanacak ve yapılacak etkinliklerle güvenli internet hakkında bilgi verilecektir.

12. Emniyet Müdürlüğü yetkililerince okulumuz öğretmen-öğrenci ve velilerine yönelik Güvenli İnternet bilgilendirmesi yapılması için girişimlerde bulunulacaktır.

 

  

 

 

PERSONELİN KATILIMI VE EĞİTİMİ

1. Çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) politikası, tüm çalışanların katılımı için resmi olarak sağlanacak ve tartışılacak ve korunma sorumluluğumuzun bir parçası olarak güçlendirilecek ve vurgulanacaktır.

2. Personel, İnternet trafiğinin izlenebileceğini ve tek bir kullanıcıya kadar izlenebileceğinin farkında olacak. Okul sistemlerini ve cihazlarını kullanırken takdir yetkisi ve profesyonel davranış gereklidir.

3. Personelin tüm üyelerine, profesyonel ve kişisel olarak, güvenli ve sorumlu İnternet kullanımı konusunda güncel ve uygun personel eğitimi, düzenli (en az yıllık) temelde çeşitli şekillerde sağlanacaktır.

4. Filtreleme sistemlerini yönetme veya BİT kullanımını izleme sorumluluğu taşıyan personelin üyeleri, Liderlik Ekibi tarafından denetlenecek ve sorunları veya endişeleri bildirmek için açık prosedürlere sahip olacaklar.

5. Okul, çalışanların öğrencilerin yaşlarına ve yeteneklerine göre kullanması gereken yararlı çevrimiçi araçları vurgulamaktadır.

6.Okulumuz Personeli yıl içinde yapılan öğretmenler kurulu toplantılarında okulumuz e-güvenlik politikası hakkında bilgilendirilip görüş alışverişinde bulunularak e-güvenlik politikası geliştirilecektir.

7. Okulumuzda aynı sınıf okutan öğretmenler arasında yapılan zümre öğretmenler kurulu toplantılarında okulumuzun e-güvenlik politikası gündeme alınarak görüşülecektir. 

EBEVEYNLERİN KATILIMI VE EĞİTİMİ

1. Okulumuz, çocukların internetin ve dijital teknolojinin güvenilir ve sorumlu kullanıcıları olabilmesi için anne babaların önemli bir role sahip olduklarını kabul eder.

2. Çevrimiçi güvenlik konusundaki ebeveynler için bilgi ve rehberlik, ebeveynlere çeşitli biçimlerde sunulacaktır. E-güvenlik veli bilgilendirme toplantıları yapılacak. Ayrıca okul genel veli toplantıları, sınıf veli toplantılarında e-güvenlik gündem maddesi olarak alınarak gerekli bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunulacaktır.

3. Ebeveynlerin, e-güvenlik kapsamında çocukları için olumlu davranışları rol modellemeleri teşvik edilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

ÇEVRİMİÇİ OLAYLARA VE KORUMA SORUNLARINA YANIT VERME

         

1. Okulun tüm üyeleri, cinsel içerikli mesajlaşma, çevrimiçi / siber zorbalık vb. dahil olmak üzere karşılaşılabilecek çevrimiçi risklerin çeşitliliğinden haberdar edilecektir. Bu, öğrencilere yönelik personel eğitimi ve eğitim yaklaşımları içerisinde vurgulanacaktır.

2. Okulun tüm üyeleri, filtreleme, cinsel içerikli mesajlaşma, siber zorbalık, yasadışı içerik ihlali vb. gibi çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) endişelerini bildirme prosedürü hakkında bilgilendirilecektir.

3. Dijital Abone Hattı (DSL), daha sonra kaydedilecek olan çocuk koruma endişelerini içeren herhangi bir çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) olayı hakkında bilgilendirilecektir.

4. İnternetin yanlış kullanımı ile ilgili şikayetler, okulun şikayet prosedürleri kapsamında ele alınacaktır.

5. Çevrimiçi / siber zorbalık ile ilgili şikayetler, okulun zorbalık karşıtı politikası ve prosedürü kapsamında ele alınacak.

6. Personelin yanlış kullanımı ile ilgili herhangi bir şikayet okul müdürüne yönlendirilecektir.

7. Okul şikayet prosedürü öğrencilere, velilere ve personele bildirilecektir.

8. Şikayet ve ihbar prosedürü personele bildirilecektir.

9. Okulun tüm üyeleri, gizliliğin öneminden ve endişeleri bildirmek için resmi okul usullerine uyma ihtiyacından haberdar olmalıdırlar.

10. Okulun tüm üyeleri, çevrimiçi ortamda güvenli ve uygun davranış hakkında bilgilendirilecek ve okul üyelerine herhangi birine zarar veren, sıkıntı yaşatan veya suç oluşturan herhangi bir içerik, yorum, resim veya video yayımlamamanın önemini hatırlatılacaktır.

11. Okul, çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) olaylarını, okul disiplini / davranış politikasına uygun olarak yönetir.

12. Okul, ebeveynlere, ihtiyaç duyulduğunda bunlarla ilgili endişeleri bildirir.

13. Sorunları çözmek için ebeveynlerin ve çocukların okulla ortak çalışması gerekir.

 

Mehmet Hicabi UTANDI

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2020 - Güncelleme: 19.01.2023 10:43 - Görüntülenme: 299
  Beğen | 0  kişi beğendi